Οι 20 πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές | Μέρος 4ο

Οι 20 πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές | Μέρος 3ο
Οι 20 πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές | Μέρος 3ο
12 Μαΐου, 2018
Οι 20 πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές | Τελευταίο Μέρος
Οι 20 πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές | Τελευταίο Μέρος
12 Μαΐου, 2018

Οι 20 πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές | Μέρος 4ο

Αρωματικό Χώρου Cinnamon

Καλώς ήρθατε στο τέταρτο και προτελευταίο μέρος της σειράς μας για τα πιο αναγνωρίσιμα αρώματα του κόσμου! Αναρωτιέστε ποιά είναι τα επόμενα αρώματα, τη χαρακτηριστική μυρωδιά των οποίων θα μπορέσετε να αναγνωρίσετε? Δεν έχετε παρά να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου μας!


13. Ξεκινάμε με μια παγκοσμίως αγαπημένη μυρωδιά: το πορτοκάλι. Το φρέσκο, φρουτώδες άρωμα που συνδέουμε με το πορτοκάλι είναι αποτέλεσμα του συστατικού του στοιχείου, λιμονένιο. Τα πορτοκάλια είναι γνωστό πως τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα – πράγματι το μέσο πορτοκάλι περιέχει περίπου 120% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης C! Tips: Υπάρχουν αμέτρητα οφέλη στη χρήση πορτοκαλιών! Τα πορτοκάλια δεν είναι μόνο εξαιρετικά νόστιμα, αλλά βοηθούν στην κάλυψη άσχημων οσμών. Γι’ αυτό το λόγο, δοκιμάστε να τοποθετήσετε φλούδες πορτοκαλιού κοντά στην περιοχή των σκουπιδιών σας. Επιπλέον, το άρωμα των πορτοκαλιών χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους, καθώς βοηθούν στην καταπολέμιση του άγχους και της κατάθλιψης. Μάλιστα, μόνο και μόνο μυρίζοντας ένα πορτοκάλι η διάθεση σας θα φτιάξει και θα αποκτήσετε επιπλέον ενέργεια!

Οι 20 πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές | Μέρος 4ο

14. Προχωρόντας στο νούμερο 14, θα συναντήσουμε την κανέλα! Στο παρελθόν, η κανέλα θεωρούνταν δώρο που άρμοζε σε θεούς και βασιλείς! Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό, το οποίο προέρχεται απο τον εσωτερικό φλοιό του δέντρου Cinnamomum. Το ισχυρό και πικάντικο άρωμα της οφείλεται σε ένα απο τα βασικότερα συστατικά της, την κινναμαλδεΰδη! Tips: Η κανέλα χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, ιδιαίτερα σε γλυκά είδη τροφίμων. Ταιριάζει ιδιαίτερα με τον καφέ, το τσάι, τη ζεστή σοκολάτα και σχεδόν όλα τα γλυκά και επιδόρπια! Αυτό που δεν γνωρίζατε, είναι οτι η κανέλα είναι ένα σούπερ μπαχαρικό! Τα συστατικά του φλοιού της έχουν αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή, δράση και προστατεύουν τον οργανισμό απο τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο!

Οι 20 πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές | Μέρος 4ο

15. Το επόμενο άρωμα στη λίστα μας είναι λεμόνι. Κάτι το οποίο πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν, είναι πως τα λεμόνια και τα πορτοκάλια περιέχουν την ίδια χημική ουσία, η οποία ονομάζεται λιμονένιο. Η μόνη διαφορά μεταξύ των φρούτων, είναι πως το πορτοκάλι παράγει την αντεστραμμένη έκδοση του ίδιου ακριβώς στοιχείου που βρίσκεται στο λεμόνι – και σε αυτό οφείλονται οι διαφοροποιήσεις στη γεύση και το άρωμα τους. Όπως και τα πορτοκάλια, τα λεμόνια αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C και λειτουργούν ως αντιοξειδωτικός παράγοντας, ο οποίος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Tips: Τα λεμόνια δεν χρησιμεύουν μόνο για να αναδεικνύουν τη γεύση της αυθεντικής Μεξικάνικης μαργαρίτας ή της σαλάτας σας. Ο χυμός τους έχει απολυμαντικές και αποσμητικές ιδιότητες – ιδιαίτερα εάν τον ανακατέψετε με αλάτι ή baking powder. Εάν έχετε πονόλαιμο, κάντε γαργάρες με λεμόνι και νερό – η αντιβακτηριδιακή του δράση θα καταπολεμήσει τη λοίμωξη και θα ανακουφίσει το λαιμό σας!

Οι 20 πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές | Μέρος 4ο

16. Η επόμενη μυρωδιά στη λίστα, δεν είναι άλλη απο τον τόνο! Είναι αλήθεια πως ο τόνος δεν είναι γνωστός για τη ευχάριστη μυρωδιά του. Πράγματι, οι κονσέρβες τόνου έχουν μια χαρακτηριστικά έντονη μυρωδιά ψαριού, η οποία δύσκολα φεύγει απο το χώρο. Παρ’όλα αυτά, η πεντανόστιμη γεύση του τον καθιστά ιδανικό και υγιεινό υποκατάστατο κόκκινου κρέατος, για όλους εσάς τους χορτοφάγους! Tips: Ο τόνος περιέχει υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων τα οποία μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο όλων των ειδών καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, εάν προσπαθείτε να χάσετε αυτά τα λίγα επιπλέον κιλά, ο τόνος θα πρέπει να μπεί πρώτος στη λίστα του σούπερ-μάρκετ σας. Πέρα απο το οτι επιταχύνει τον μεταβολισμό, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα του, οδηγούν σε ένα αίσθημα πληρότητας μετά απο το γεύμα σας, το οποίο μειώνει την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε.

Οι 20 πιο αναγνωρίσιμες μυρωδιές | Μέρος 4ο